Aanmelden bij het glazeniersgilde OVG

Informatie over de gedragscode van de OVG.

Contributieregeling lidmaatschap OVG.

Aanmeldingsformulier lidmaatschap OVG.

Informatie over EVC (Erkennen van Verworven Competenties). EVC

Invulformulier  Nieuws & Agenda

  De Magie van Glas -in-Lood

  Ballast & Bonekamp, glazeniers uit Groningen restaureren de ramen van de Jacobus de Meerdere kerk in Uithuizen, een megaklus!https://www.glazeniersgilde.nl/wp-content/uploads/2021/07/2021-07-24_Drenthe_Zuidoost_-_2021-07-24_print.pdf

  Goos Vreugdenhil voert ontwerp uit voor de Gereformeerde Gemeente Beekbergen.

  https://www.glazeniersgilde.nl/wp-content/uploads/2021/03/Goos-Vreugdenhil.pdf

  Jentsje Popma 100 jaar

  https://www.glazeniersgilde.nl/wp-content/uploads/2021/03/JP-100-Jentsje-Popma-als-glazenier.docJentsje Popma, nederlands schilder en beeldhouwer was tot 1968 ook werkzaam als glazenier. Hij maakte het voor glazeniers wel zo bekende raam met gestileerde tulpen. OVG gaat voor haar leden en sympathisanten een excursie organiseren naar Leeuwarden in de zomer of nazomer 2021, wanneer het weer kan om de tentoonstelling aan zijn werk te bezoeken en om elkaar weer eens te ontmoeten. U wordt ter zijner tijd nader geïnformeerd.

  RI&E vlakglasbranche

  Sinds eind 2020 is de risico inventarisatie & evaluatie ( RI&E ) getoetst en waar nodig aangepast. Kijk hiervoor op http://www.rie.nl

  Nieuwe CAO voor de vlakglasbranche

  De CAO die tot 30 september 2021 geldt is vanaf dit jaar te downloaden via www.bouwendnederland.nl/glas. Kijk op sociale zaken/CAO glas.

  Masterplan Erfgoedopleidingen

  Masterplan NCE 2018-2021 DEF

  Lees hier alles over de plannen voor de opleidingen 2018-2021.

  Opleiding gespecialiseerd restauratieglazenier.

  In samenwerking met het NCE, nationaal centrum voor erfgoedopleidingen, heeft de OVG  een opleiding ontwikkeld tot gespecialiseerd restauratieglazenier. Per oktober 2020 kan men zich daarvoor aanmelden. Lees meer hierover op https://www.erfgoedopleidingen.nl.