Contact

Ondernemers Vereniging van Glazeniers (OVG)

E: secretariaat@glazeniersgilde.nl

Contactformulier




  Nieuws & Agenda

  Ledenvergadering 12 mei 2022 in Amsterdam

  16.00 uur Marije Wolfswinkel vertelt ter plekke over de glas in loodramen van Joost Swarte, striptekenaar en grafisch vormgever aan de hand van de panelen uitgevoerd aan de Marnixstraat in Amsterdam, aansluitend naar Studio Glaswerk, waar we nog meer te horen krijgen over de recentelijk opgeleverde ramen ook naar ontwerp van Joost Swarte, voor de Oosterkerk in Hoorn. Apéritief, buffet en aansluitend de ledenvergadering.

  Beleef Het Wonder van Gouda

  https://www.museumgouda.nl/nl/nu-te-zien/tentoonstellingen/46/beleef-het-wonder-van-gouda.   

  Een unieke kans om de 20 meter lange cartons van de glas in lood ramen van de Gebroeders Crabeth in het echt te zien! Vanwege de feestelijkheden rondom 750 jaar Gouda.

   

  ERFGOED IN GEVAAR

  Wij maken ons zorgen over een wetsvoorstel dat het gebruik van lood in de Europese Unie gaat verbieden. Wij kunnen nog tot 2 mei onze bezwaren kenbaar maken. Wij willen dat er voor onze beroepsgroep een uitzondering wordt gemaakt. Het voortbestaan van vele honderden ateliers staat op het spel. Het Europese erfgoed en de professionele kennis dreigen te verdwijnen. De OVG trekt de alarmbel  en zoekt de samenwerking  met alle betrokkene instanties. Wat u nu kunt doen is de petitie van onze franse collega’s tekenen.

  Klik op deze link:

  https://chng.it/CmgnBrKFdD

  Glassymposium Glas2022

  Op 25 maart 2022 organiseert het rijksmuseum het glassymposium GLAS2022. De kaartverkoop voor dit evenement is van start gegaan. Het programma is te zien op www.rijksmuseum.nl/glas-symposiumhttps://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/lezingen-symposia/glas-symposium#msdynttrid=l0mv8Vxcs3i9Snc-Hrhhl9RyiXyxGalSt7zUW1jquXo

  Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 45.- Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van het UN International Year of Glass 2022.

  Recent opgeleverd:” De Geschiedenis van Hoorn” in de Oosterkerk.

  Het ontwerp is van Joost Swarte en het raam werd uitgevoerd door Glasatelier Lichtraamwerk van Marije Wolfswinkel, geassisteerd door Nataliya Vladychko uit Hoorn, Glasatelier Schmit uit Haarlem, Fabian Bakker en Dennis Mul.

  https://www.oudhoorn.nl/actualiteit.php?id=02234

  https://joostswarte.blogspot.com/2021/

  Hein van de Water van Si02 voert ontwerp uit van Daniel Nauta voor Broerekerk in Bolsward

  https://bolswardsnieuwsblad.nl/artikel/1152616/daniel-nauta-ontwerpt-nieuw-koorraam-voor-bolswarder-broerekerk.html

  Ledenvergadering 18 november 2021 in de Waalse Kerk in Arnhem

  16.00 inloop
  Hermine van der Does geeft een toelichting bij het glaskunstraam.
  Apéritief en buffet, aansluitend vergadering.

  .

  Ballast & Bonekamp restaureren Rijksmonument Jacobus de Meerdere Kerk

  Ballast & Bonekamp, glazeniers uit Groningen restaureren de ramen van de Jacobus de Meerdere kerk in Uithuizen, een megaklus!https://www.glazeniersgilde.nl/wp-content/uploads/2021/07/2021-07-24_Drenthe_Zuidoost_-_2021-07-24_print.pdf